fotoni.gr - Title Banner Section

Η ιστορία μας

fotoni.gr - Main Section

fotoni.gr - Main Component

 

1957
Ο Νίκος Φωτόπουλος, σήμερα Επίτιμος Πρόεδρος της Φωτόνι ΑΕ, ανοίγει ατομική επιχείρηση εισαγωγής προϊόντων στην Αθήνα.
1965

Ο Νίκος Φωτόπουλος γίνεται αποκλειστικός αντιπρόσωπος και διανομέας στην Ελλάδα των φημισμένενων ελβετικών σοκολάτων Tobler και Toblerone της Chocolat Tobler.

Η Ρούλα Φωτοπούλου, η νόμιμη σύζυγος του Νικόλα Φωτόπουλου, προσχωρεί στην εταιρεία και συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξή της.

1968
Οι καραμέλες Ricola με βότανα φτάνουν για πρώτη φορά στα ελληνικά ράφια.
1977
Οι καραμέλες PEZ λανσάρονται στην ελληνική αγορά.
1985

Η ατομική επιχείρηση μεταφέρεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Βούλα Αττικής.

Η Forno Bonomi, το διάσημο ιταλικό αρτοποιείο, αναθέτει τη διανομή των προϊόντων της στην επιχειρήση του Νικόλαου Φωτόπουλου.

1986

Ιδρύεται η Φωτόνι ΑΕΕ. Ο Νίκος και η Ρούλα και τα παιδιά τους, Δημήτρης και Μαριάννα, είναι οι αποκλειστικοί μέτοχοι της εταιρείας.

Ο Δημήτρης Φωτόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου.

1988

Η Jacobs Suchard αποκτά την Παυλίδης, μία ελληνική εταιρεία παραγωγής σοκολάτας. Η εξαγορά αυτή έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή διακίνησης των προϊόντων της Chocolat Tobler από τη Φωτόνι, προκαλώντας σημαντική απώλεια κύκλου εργασιών στην τελευταία.

1992

Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες αντιστάθμισης του μειωμένου κύκλου εργασιών των τελευταίων ετών αποδίδουν πλέον καρπούς, καθώς η Φωτόνι αυξάνει τον τζίρο της κατά 140%.

Η εταιρεία προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό της τις Stollwerck, Van Houten και Cote D'Or, κίνηση που την καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς ζαχαρωδών και εκλεκτών τροφίμων στην Ελλάδα.

Η Φωτόνι ανοίγει νέο υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη για να διευκολύνει τη διανομή προϊόντων στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η Μαριάννα Φωτοπούλου εντάσσεται στην εταιρεία ως Διευθύντρια Ελέγχου Ποιότητας.

1995

Η Φωτόνι ξεκινάει την κατασκευή νέων, σύγχρονων γραφείων και τεχνολογικά προηγμένων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων σε έκταση 7500 τετραγωνικών μέτρων στο Κορωπί.

Η εταιρεία μετακομίζει στις ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις της το ίδιο έτος.

Πέντε νέες αποκλειστικές συνεργασίες υπογράφονται με τις Ritter Sport, Guylian, Piasten, Dietorelle και Lotus.

2002

Έπειτα από εκτεταμένη περίοδο αναβάθμισης των ψηφιακών της υποδομών, η Φωτόνι μπορεί πλέον να παρακολουθεί πιο αποτελεσματικά το εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων και διανομής της.

Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας επεκτείνεται περαιτέρω με την προσθήκη των προϊόντων των B.I.P, Loacker και Stork.

2004

Η Bio Familia, ο διάσημος παραγωγός ελβετικών μούσλι, προστίθεται στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας.

Η Φωτόνι επενδύει σε ένα πρωτοποριακό λογισμικό E.R.P. και εξασφαλίζει τα πιστοποιητικά ISO 9901 και HACCP, τα οποία την τοποθετούν σε πλεονεκτική θέση έναντι των ανταγωνιστών της.

Η εταιρεία προχωρά σε αναδιάρθρωση του τμήματος Πωλήσεων, η οποία επηρεάζει θετικά την απόδοσή της και την ποιότητα εξυπηρέτησης των πελατών της.

2005

Τα θετικά αποτελέσματα των τελευταίων ετών συμβάλλουν στη συνέχιση της πετυχημένης πορείας της εταιρείας και στην επέκταση της ομάδας πωλήσεων ex-van.

Η Nutrition & Sante ορίζει την Φωτόνι ως αποκλειστικό διανομέα του διάσημου αθλητικού ροφήματος Isostar.

2007
Η εταιρεία αυξάνει τη δυναμικότητα αποθήκευσης στις εγκαταστάσεις της στο Κορωπί. Επιπλέον, υπογράφει μνημόνιο συνεργασίας με τις Balconi και Capri-Sonne, ενισχύοντας τις πωλήσεις σε πρωτοφανή επίπεδα.
2009
Με στόχο την επέκταση των προϊοντικών κατηγοριών της, η Φωτόνι δημιουργεί νέες συνέργειες, μεταξύ των οποίων είναι η εμπορία και διανομή των προϊόντων της Hahne, ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ευρωπαϊκών σιτηρών.
2011
Έπειτα από εκτεταμένη έρευνα αγοράς, η ST. DALFOUR επιλέγει την Φωτόνι ως αποκλειστικό αντιπρόσωπο και διανομέα της στην Ελλάδα για τις διάσημες Μαρμελάδες της και το Βιολογικό τσάι.
2014
Η Φωτόνι συνάπτει συμφωνία με την Lorenz Snack-World και γίνεται ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος και διανομέας των προϊόντων της στην ελληνική αγορά.
2016
Οι Forno Bonomi και Φωτόνι γιορτάζουν 30 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας, καθώς τα προϊόντα της πρώτης συνεχίζουν να διατηρούν ηγετική θέση στην κατηγορία τους.
2017

Σηματοδοτούνται 40 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας της PEZ στα ελληνικά ράφια.

 Η εταιρεία προσθέτει στο προϊοντικό της χαροφυλάκιο το Gerolsteiner, την πιο αγαπημένη μάρκα επιτραπέζιου νερού των Γερμανών.

fotoni.gr - Bottom info

fotoni.gr - Home Section

Με γνώμονα την ποιότητα

Με γνώμονα την ποιότητα και την καινοτομία, η Φωτόνι είναι αφοσιωμένη στην προσφορά επαγγελματικών λύσεων που βελτιώνουν και ομορφαίνουν τη ζωή των καταναλωτών.

fotoni.gr - Home Section

map-pin

Επικοινωνία | Κεντρικά γραφεία 

Απόλλωνος 18, Θέση Πόκα 
19 400 – Κορωπί
Τηλ: 210 66 27 761
Φαξ: 210 66 27 760

E-mail: sales@fotoni.gr

Πολιτική Απορρήτου
Πνευματικά δικαιώματα Fotoni S.A. © 2015, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος